top of page
  • cbohyn

Waarom is vastgoedfotografie een slimme investering?

Zonder twijfel, als professionele vastgoedfotografie gratis zou zijn, zou de overgrote meerderheid van de makelaars in onroerend goed een professional gebruiken om deze taak uit te voeren. Niet alleen om zichzelf tijd te besparen, maar omdat het eindresultaat onvermijdelijk veel beter zal zijn dan ze zelf kunnen doen.


Dus laten we eens kijken naar waarom professionele content het verschil maakt en waarom het een slimme investering is die zich op veel verschillende manieren terugverdient.


1. Kennis en professionaliteit

In de fotografie gaat het om de belichting en de hoeken. Professionele fotografen zijn zich daar terdege van bewust.


Ze komen niet zomaar binnen en maken de foto's, maar ze gebruiken hun kennis en expertise om de ruimtes vanuit de best mogelijke invalshoeken vast te leggen.


Een professionele vastgoedfotograaf zal altijd gebruik maken van een statief, waarbij hij op het juiste niveau fotografeert en gebruik maakt van alle beschikbare verlichtingsopties, wat ervoor zal zorgen dat elke kamer in huis er het beste uitziet.


2. Uitgebreide bewerking

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een professionele vastgoedfotoservice is het niveau van de nabewerking. Wanneer een foto wordt genomen, komt deze voor het grootste deel niet gebruiksklaar tevoorschijn.


Veel kamers in een huis hebben een zeer slecht lichtniveau, waardoor de foto's te donker of overbelicht lijken. Sommige lichtarmaturen kunnen kamers een onaantrekkelijke gele of blauwachtige tint geven die een verkeerde indruk geeft van hoe de kamer er in het echt uitziet, dus bijna alle interieurfoto's moeten op vlak van licht en kleur gecorrigeerd worden bij het nabewerken van de foto's.

Een professionele fotograaf zal software gebruiken om deze bewerkingen uit te voeren voordat u de foto's op uw website plaatst.

3. Waardevermeerdering

Redfin had een rapport gemaakt waaruit blijkt dat huizen met professionele vastgoedfotografie gemiddeld 11.000 dollar boven de marktwaarde verkocht worden.


Het toevoegen van Drone en Twilight foto's aan uw advertentie kost misschien niet eens zoveel als u denkt, maar het kan een aanzienlijke waarde toevoegen aan het huis. Het is een meer prestigieuze look voor een huis en met drone foto's / video's kunt u gemakkelijk pronken.


Sommige vastgoedfotografiebedrijven zullen 3D & Video Tours in hun pakket opnemen, wat uw kopers een beter begrip van de lay-out geeft en de woning aantrekkelijker maakt.


Als de woningen er geweldig uitzien, dan gaat de waarde van de koper omhoog, waardoor de woning meer in trek is.


4. Krijg meer aanbiedingen Als uw advertentie te duur is, er onbewoonbaar uitziet of als mensen zich niet kunnen voorstellen om in de woning te leven, zal het meer tijd kosten om uw huis te verkopen.


Als u geen goede en professionele digitale content heeft, zal het veel langer duren om uw huis te verkopen, wat zelfs kan betekenen dat u de prijs moet verlagen of opnieuw foto's moet maken, dus het is de eerste keer al de moeite waard om het goed te doen.

Ook het toevoegen van drone foto's, een 3D-tour en een plattegrond van uw advertentie zal niet alleen uw potentiële koper een beter perspectief geven op de woning, maar het zal ook meer waarde toevoegen aan de woning.

5. Laat uw merk er goed uitzien

Als uw foto's er geweldig uitzien, dan ziet u er geweldig uit. Dat geldt ook voor uw verkoper, want de kans is groot dat geen enkele andere advertentie om hen heen er zo goed uitziet. Vooral als u extra promotionele stukken toevoegt aan uw advertentie.

6. Bespaar uw tijd

Gemiddeld kan het 2-10+ uur duren om een aantrekkelijke en boeiende content te maken, tussen het maken van foto's, het bewerken ervan, het maken van de video's, virtuele tours, social media advertenties, en nog veel meer.


Het uitbesteden aan iemand die je kunt vertrouwen en die een expert is in het maken van deze content voor makelaars zal veel tijd vrijmaken en het zal zeker zijn vruchten afwerpen in de toekomst.

Nu je dit artikel hebt gelezen, geeft het je hopelijk meer inzicht in waarom het uitgeven van €129 (die we in rekening brengen voor eigendommen onder 250 m²) aan je volgende woning een slimme zet is die zeker zijn vruchten zal afwerpen.

209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page